Pelmenis ir viens no universālākajiem un garšīgākajiem maltīšu vai uzkodu veidiem visā pasaulē. Būs grūti atrast kādu, kurš nav ēdis pelmeņus gan to klasiskajā izpratnē kā tos mēdz gatavot Latvijā, gan mazliet eksotiskākus, piemēram, ravioli vai gyoza pelmeņus. Atšķirības ir pagatavošanas veidā un dažās izejvielās, piemēram, gyozām mīkla ir nedaudz plānāka un tos, visbiežāk, tvaicē.
Ieskaties piedāvājumā – https://gyoza.guru/lv
GARŠĪGI PAGATAVOTAS GYOZAS.
Plānā mīklas garoziņa ir tā, kas nodrošina pelmeņu un gyozu vienmērīgu pagatavošanu. Domājams, ik vienam no mums ir sanācis pagatavot pusjēlus parastos pelmeņus par spīti tam, ka ārpuse tiem jau ir diezgan apcepta, savukārt iekšpuse pusjēla. Arī parasto pelmeņu pagatavošanai ir svarīgs mīklas biezums, jo pelmeņus, atšķirībā no pīrāgiem, ko cep cepeškrāsnī, cep uz pannas pāris minūtes, attiecīgi mīklai ir jābūt plānākai. Īpaši garšīgi ir tvaicēti pelmeņi, kas palīdz pildījumam palikt sulīgam. Daudziem būs pārsteigums tas, ka gyozas pelmeņus ir iespējams pagatavot arī mikroviļņu krāsnī un tas prasa mazāk kā desmit minūtes! Esat kādreiz mēģinājis grillēt pelmeni? Vasaras mēnešos grila ballītēs grillētas gyozas var kļūt par jaunāko favorītuzkodu. Arī grillēšanai nav nepieciešams daudz laika – uz iesmiem sasprausti, līdz istabas temperatūrai atkausēti gyozas pelmeņi, izcepas ~8 minūšu laikā.
GYOZU GARŠU NIANSES VEIKALOS.
Pie mums veikalos gyozas visbiežāk ir atrodamas ar gaļas vai siera un sēņu pildījumu. Ja patīk apmeklēt Āzijas tematikas kafejnīcas un restorānus, tad noteikti gyozas ir iespējams iegādāties arī tur. Gyozas ir iespējams pagatavot arī pašam, pie tam, ir iespēja izvēlēties vai mīklas apvalciņus iegādāties jau gatavus vai taisīt pašiem. Gyoza pelmeņi ir pieejami ar visdažādāko pildījumu – dārzeņiem, dažāda veida gaļām, zivīm, garnelēm, sēnēm un šo sarakstu var turpināt vēl ilgi. Tik pat svarīga ir arī mērce ar kuru kopā tiek pasniegti šie garšīgie pelmenīši. Visparastāko ketčupu vai majonēzi šoreiz atstāsim citām reizēm. Ar šiem pelmeņiem ļoti labi garšos gan siltas, gan aukstas mērces, turklāt, tās var uzlabot, pievienotjot dažādas garšvielas un gatavojot, izmantot dažādas bāzes.