Ir neiespējami sameklēt cilvēku, kas atteiktos no suši porcijas. Šodien sushi receptes jau ir palikušas tik daudzveidīgas, ka pat tiks piemērots ēdiens katrai gaumei. Klāt pie parastajiem suši, kā piemēram, Maki, kas, savukārt, ir jūras aļģu, etiķa un rīsu apvienojums, pastāv arī cita veida suši un rolli. Piem., vispopulārākais rolls, kas ir Kalifornija Maki. Tieši šie sushi bija izveidoti nevis dzimtenē, bet gan Losandželosā, pēc tam suši receptes jau sāka izplatīties pa visu pasauli. Tādā veidā tika apmierināt gan rietumu suši cienītāji, gan Austrumu pasaules.
Uzzini vairāk – https://www.sushibrothers.lv/blogs/susi-veidi
No kā tieši sastāda suši receptes?
Suši receptes iesākas ar to sastāva izvēli. Suši un rollu pagatavošanā kopā ar rīsiem un jūras aļģēm, diezgan bieži izmanto arī tāda veida zivis, piemēram kā lasis, tuncis, zutis, skumbrija un asaris, gan arī dažnedažādas jūras veltes, piemēram, garneles, krabju nūjiņas, dārzeņi un parasti svaigais siers. Rietumu ietekmes dēļ, tiek ļoti daudz likta klāt pat gaļa – vista vai bekons. Austrumos populāras sushi receptes iekļauj arī saldo omleti. Veidojot savas sushi receptes, varētu bezgalīgi variēt ar to pildījumu un sastāvdaļām. Piem., priekš tam, lai sataisīt vienu suši ar vienu sastāvdaļu, izmantojiet stamdarta kombinācijas (siers un lasis; avokado + gurķis + krabju gaļa) vai arī izdomājiet sevis sastādītu kombināciju – nevajadzētu aprobežot sevi tikai ar jau minētajām sushi sastāvdaļām. Pats galvenais ir pārliecināties, ka pārtika ir svaiga. Īpaši tas attiecas uz zivīm.
Sushi akcijas un komplekti vienīgi labākajās ēdināšanas vietās
Priekš tam, lai būtu atrasta vislabākā suši piegāde, būtu jābūt izpildītiem dažiem nosacījumiem. Sākumā jāmin ātrums, lai, piegādājot karstos sushi, tie nedrīkst atdzist. Vēl viena ļoti svarīga lieta ir svaigi produkti, kas tiek izmantoti uz vietas restorānā. Austrumu virtuves sushi receptes pieprasa sastāvdaļas ar diezgan īsu glabāšanas laiku. Tāpēc ir nozīmīgi, protams, lai restorānā lietotu tikai svaigu produkciju, tomēr, lai samazinātu saindēšanās varbūtību. Dažnedažādi suši komplekti, kā arī visa ēdienkarte būs restorāna plus. Jo bagātāka ir izvēle, jo ir vienkāršāk atrast ko atbilstošu katram cilvēkam, pat, ja nepieciešamas saldo sushi receptes. Būtiska loma jau ir arī pildījuma daudzumam. Ir vietas, kur, gribot ekonomēt, palielina rīsa skaitu, kaitējot pildījuma apjomam. Tādējādi sushi iegūst pavisam citu garšu. Protams, ka vērsiet pastiprinātu uzmanību, vai arī ir pieejamas sushi akcijas, tas tagad jau tiek nodrošāts daudzās ēdināšanas vietās.