Tagad pie mums ēdiena piegādes popularitāte kļūst arvien lielāka. Kā arī neņemot vērā dažus ekonomikas lejupslīdes momentus, banketu un citu gatavo ēdienu piegādes sfēra ar katru gadu pieaug apmēram par piecpadsmit līdz divdesmit procentiem. Pie tam saskaņā ar ekspertu redzējumam šī tendence turpināsies arī tālāk, jo klientiem parasti ir būtisks jautājums, ko meklēt, kur pasūtīt garšīgu kliņģeri. Turklāt nemaz nav būtiski vai runa ir par restorānu vai vienīgi kāda maza beķereja. Arī konditorejas Rīgā, kā arī citās pilsētās uzsāk nodrošināt tortes uz pasūtījumu, pie tam papildinot savus piedāvājumu klāstu, kur tiks iekļauti arī banketi. Un pat neliela konditoreja piedāvā ne vien sagatavot uzkodas banketam, bet arī tiek piedāvāta pilnīga banketu ēdienkarte un piedāvāta galdu klāšana izbraukumā.
Vēlaties pasūtīt torti? Galvenās nianses, kurām jāvērš vērība
Pirms tam, kā pasūtīt torti tiešām ir jāatceras uz kādu pasākumu tā ir paredzēta, tā kā, nenoliedzami, konditoreja Jums var sagatavot jebko. Bet ir jāatcerās, ka uz jebkuriem svētkiem nemaz nav nepieciešama kāzu torte vai arī otrādi. Patlaban tortes pēc pasūtījuma jau ir ļoti dažādas. Tās var būt ekonomiskas un pat ļoti dārgas. Labs rīcības variants jau ir opcija pasūtīt torti, kura sastāv no mazām kūciņām, šajā gadījumā nebūs jāgriež pati torte, kā arī šis variants var būt izdevīgāk nekā pasūtīt vienu lielu. Mēs protams zinam, kad konditorejas izstrādājumi un tortes var būt ar diezgan dažādiem pildījumiem. Parasts pildījums tiešām ir visbiežākā izvēle, laikā kad tiek sūtītas tortes pēc pasūtījuma Rīgā, kur parasti biskvīts tiek mīkstināts ar saldūdeni un tiek likta klāt ogu vai augļu kārta. Minētais rīcības variants ir vislētākais. Bet varbūt dot priekšroku, kam interesantam un tad pasūtīt torti, pieņemsim, no burkāniem vai siera kūku? Un protams atceraties par pašu noformējumu, bez šaubām šis ļoti ietekmē cenu, ko noteiks konditoreja.
Pietiekami pārdomāta banketu ēdienkarte ir jauka pasākuma garantija
Banketi šodien ir diezgan parasta lieta. Turklāt dažādas konditorejas Rīgā vai arī citviet Latvijā piedāvā uzkodas banketam un pat tādu lietu, kā galdu klāšana izbraukumā. Bet pircējiem, laikā kad tiks izrunāta banketu ēdienkarte, ir jāpiedomā tieši pie dažiem momentiem. Banketu ēdienkarte un produktu uzskaite tiek realizēta sekojoši. Uzkodas banketam, kas ir aukstas un, kurās iekļaujas dārzeņi, sieri, kanapē, izskaita apmēram līdz 400 gramiem uz viesi. Karstās uzkodas varētu būt līdz 100g uz cilvēku, taja pat laikā salāti būs līdz 250 g . Bet pamatēdiens, kas tiks apvienots kopā ar piedevām, ir gaļa, kas paredzēta līdz 250g un piedevas 150g. Augļu uzkodas banketam vienam viesim tiek paredzētas līdz 200 g, taču konditorejas izstrādājumi vai torte – līdz 200 gramiem. Tādā veidā sanāk līdz 1,5 kg uz cilvēku. Kad tiek rēķināta galdu klāšana cenas ziņā, skaitīts tiek klāt gan produktu daudzums, gan tiek skaitīta galda klāšana.