Patlaban pie mums ēdiena piegādes tirgus pieprasījums arvien pieaug. Pat neņemot vērā dažus ekonomikas lejupslīdes momentus, gatavo ēdienu piegādes sfēra ar katru gadu palielinās vidēji par 15-20%. Turklāt atbilstoši ekspertu redzējumam šī tendence turpināsies, tā kā visiem parasti ir būtisks jautājums, ko meklēt, kur pasūtīt garšīgu kliņģeri. Turklāt nav aktuāli vai runa iet par restorānu vai tikai neliela konditoreja. Arī konditorejas Rīgā, kā arī citās Latvijas pilsētās sāk nodrošināt tortes pēc pasūtījuma, un palielinot savus piedāvājumu, kurā ir likti klāt arī banketi. Turklāt pat neliela konditoreja jau piedāvā cilvēkiem ne vienīgi sagatavot uzkodas banketam, bet būs piedāvāta pilnīga banketu ēdienkarte un nodrošināta galda klāšana.
Ienāc- www.francumaize.lv/ru/
Tortes jau ir tie konditorejas izstrādājumi, kam ir japievērš liela uzmanība
Pirms pasūtīt torti būtu jāatceras uz kādu pasākumu tā ir paredzēta, jo, nenoliedzami, konditoreja Jums var sagatavot jebko. Tomēr jāsaprot, ka uz dzimšanas dienu nebūs vajadzīga kāzu torte un otrādi. Tagad tortes uz pasūtījumu pastāv ļoti daudzveidīgas. Tās ir sākot no ļoti ekonomiskiem variantiem un beidzot par ar visdārgākajām versijām. Interesants risinājums jau ir iespēja pasūtīt torti, kura sastāv no mazām kūciņām, tad nebūs jāgriež pati torte, pie tam tas varētu būt izdevīgāk nekā, piemēram, sūtīt lielu. Mēs visi zinām, kad konditorejas izstrādājumi un tortes var būt ar diezgan dažādiem pildījumiem. Parasts pildījums jau ir populārākā izvēle, kad tiek izvēlētas tortes pēc pasūtījuma Rīgā. Šinī gadījumā visbiežāk biskvīts ir mīkstināts ar saldūdeni un likta klāt ogu vai augļu kārta. Šis variants būs izdevīgākais. Bet varbūt dot priekšroku, kam interesantam un tad pasūtīt torti, pieņemsim, no burkāniem vai varbūt siera kūku? Un protams atceraties par pašu noformējumu, jo tas arī ietekmē cenu, ko Jums piestādīs konditoreja.
Kam jākoncentrē vērība, ja tiks rīkoti banketi?
Brīdī, kad tiks organizeti banketi, un ir atrasta tā konditoreja, kur piedāvājumā tad ir galda klāšana un ir iespēja pasūtīt torti, ir jau vēl dažas nianses, kam jāpievērš uzmanība. Viesu skaits, kas nozīmē to, kad būs rēķināti un arī sastādīti izbraukuma banketi, jāvadās no jau pieņemtām ēdiena daudzuma normām. Samērā svarīgi, lai pati galda klāšana nebeigtos ar tukšiem galdiem, bet arī nebūtu pārāk daudz ēdiena. Nozīmīgi, lai izbraukuma banketi ir kārtīgi organizēti arī meklējot oficiantus. Būtiski, lai pati banketu ēdienkarte atbilstu sezonai, vasarā iekļaujot vieglas uzkodas banketam, bet ziemas laikā viesiem labāk patīk sātīgākās uzkodas banketam. Kad tiek izstrādāta banketu ēdienkarte, būs japārzin viesi, jo var būt veģetārieši, bērni un citi īpašie gadījumi. Bez šaubām, ievērojot visas nianses galdu klāšana cenas ziņā var būt lielāka, taču Jūsu pasākums būs pārdomāts un ideāls.