Sushi pamatoti varētu saukt par maltīti, kas tad būs atbilstošs jebkādā situācijā. Vai arī pie Jums negaidīti būs atnākuši ciemiņi, vai arī tiks iedomāts pikniks dabā, vai varbūt tikai vēlaties ieturēt gardu maltīti. Visās šajās situācijās būs viens viegls risinājums – sushi piegade, un tad tie pat tiks atvesti jebkurā Jūsu norādītā vietā. Šodien vairāku restorānu pakalpojumu piedāvājuma klāstā ir vēl suši ēdiena piegāde, jo sushi Rīgā tiek ļoti bieži pasūtīti. Cilvēkiem garšo dotais ēdiens, un tas nav brīnums, tas ir arī tāpēc, ka sushi receptes visbiežāk nemaz nebūs par ļaunu figūrai pie tam arī ir ļoti garšīgas.
Tieši no kā sastāv suši receptes?
Pavārs Johei Hanaja, kas 19.gs.20.gados izgudroja nigiri suši, ir saukts tieši par sushi izgudrotāju. Un tieši viņš sāk lietot jēlas zivis, kā arī pataisīja šo ēdienu jau par fast food ēdienu, ko var uzēst ātrumā, ja kaut kur steidzies, bet pārējā pasaulē nigiri suši sāka pielīdzināt delikatesei, kurai jau būs salīdzinoši daudz dažādu tipu. Sushi galvenās sastāvdaļas vienmēr ir vienādas. Sumeshi – īpašie japāņu rīsi tieši priekš sushi receptes, kam ir paaugstināts lipīgums. Savukārt nori ir sarkano aļģu lapas, ar kuru palīdzību būs iesaiņota liela daļa suši veidu. Ikvienam iemīļotā sojas mērce arī tiek pielietota, brīdī, kad nepieciešama suši pagatavošana Rīgā vai citur pasaulē. Bez šaubām, nemaz nav sushi receptes, kur nav svaigu vai kūpinātu zivju, bet rietumos to aizvieto ar vistu vai bekonu. Nevar ēst suši bez Vasabi, kas tad ir spilgti zaļa mērce, ko liek klāt pie sushi. Tā mērce izgatavota no auga Wasabi, kam piemīt pikanta garša. Savukārt turpmāk sushi receptes jau atšķirsies pēc piedevām, pildījumiem vai no tā, kā tiek savīts rolls.
Kur paēst Rīga garšīgus suši vai rollus?
Lai tiktu izvēlēta labākā suši piegāde Rīgā, vajadzētu būt izpildītiem dažiem nosacījumiem. Pirmkārt, piegādes ātrums, lai, tas īpaši attiecas uz karstajiem ēdieniem, tiem jāpaliek siltiem. Otrkārt, svaigi produkti, ko lieto uz vietas restorānā. Japāņu virtuves suši receptes pieprasa produktus ar īsu uzglabāšanas laiku. Tāpēc tad ir svarīgi, lai ēdināšanas vietā izmantotu vien svaigu produkciju, tādējādi arī samazinātu saindēšanās iespējas. Dažādi suši komplekti un pārējā ēdienkarte ir restorāna plus. Jo bagātāka atlase, jo vienkāršāk atrast ko atbilstošu katram klientam, pat, ja vajadzīgas tada lieta, kā saldo suši receptes. Būtiska loma jau ir arī pildījuma skaitam. Ir vietas, kur, gribot ietaupīt, palielina rīsa skaitu, kaitējot pildījuma apjomam. Tas sekmē to, ka ēdiens ir ar galīgi citu garšu. Un protams vērsiet uzmanību, vai, piemēram, ir pieejamas sushi akcijas, tas tagad tiek nodrošāts daudzās vietās.